(E përditësuar) Numërohen gjysmë milion vota, ky është rezultati

22:35 — KQZ ka numëruar 500 mijë vota tashmë. Vetëvendosje po prin e para me 48.15% të votave. Ndërkohë e dyta është PDK me 17.67% të votave dhe e treta vjen LDK me 13.48% të votave, shkruan Express.

Aktualisht AAK ka 7.71% të votave. Kujtojmë se në zgjedhjet e fundit AAK kishte dalë 11.5%.

Nisma aktualisht ka 2.60% të votave, pamjaftueshëm për ta kaluar pragun.


10:20 — KQZ ka numëruar 450 mijë vota tashmë. Vetëvendosje po prin e para me 48.28% të votave. Ndërkohë e dyta është PDK me 18.07% të votave dhe e treta vjen LDK me 13.60% të votave, shkruan Express.

Aktualisht AAK ka 7.72% të votave. Kujtojmë se në zgjedhjet e fundit AAK kishte dalë 11.5%.

Nisma aktualisht ka 2.57% të votave, pamjaftueshëm për ta kaluar pragun.


10:05 — KQZ ka numëruar 400 mijë vota tashmë. Vetëvendosje po prin e para me 48.14% të votave. Ndërkohë e dyta është PDK me 18.42% të votave dhe e treta vjen LDK me 13.65% të votave, shkruan Express.

Aktualisht AAK ka 8.08% të votave. Kujtojmë se në zgjedhjet e fundit AAK kishte dalë 11.5%.

Nisma aktualisht ka 2.61% të votave, pamjaftueshëm për ta kaluar pragun.


9:45 — KQZ ka numëruar 350 mijë vota tashmë. Vetëvendosje po prin e para me 48.04% të votave. Ndërkohë e dyta është PDK me 18.36% të votave dhe e treta vjen LDK me 13.71% të votave, shkruan Express.

Aktualisht AAK ka 8.27% të votave. Kujtojmë se në zgjedhjet e fundit AAK kishte dalë 11.5%.

Nisma aktualisht ka 2.67% të votave, pamjaftueshëm për ta kaluar pragun.


9:35 — KQZ ka numëruar 300 mijë vota tashmë. Vetëvendosje po prin e para me 47.62% të votave. Ndërkohë e dyta është PDK me 18.63% të votave dhe e treta vjen LDK me 13.76% të votave, shkruan Express.

Aktualisht AAK ka 8.6% të votave. Kujtojmë se në zgjedhjet e fundit AAK kishte dalë 11.5%.

Nisma aktualisht ka 2.68% të votave, pamjaftueshëm për ta kaluar pragun.


9:25 KQZ ka numëruar 291 mijë vota tashmë. Vetëvendosje po prin e para me 47.05% të votave. Ndërkohë e dyta është PDK me 18.73% të votave dhe e treta vjen LDK me 13.85% të votave, shkruan Express.

Aktualisht AAK ka 8.8% të votave. Kujtojmë se në zgjedhjet e fundit AAK kishte dalë 11.5%.

Nisma aktualisht ka 2.73% të votave, pamjaftueshëm për ta kaluar pragun.8:45: KQZ ka numëruar 66 mijë vota tashmë. Vetëvendosje po prin e para me 44.06% të votave. Ndërkohë e dyta është PDK me 18.66% të votave dhe e treta vjen LDK me 14.33% të votave, shkruan Express.

Aktualisht AAK ka 9% të votave. Kujtojmë se në zgjedhjet e fundit AAK kishte dalë 11.5%.

Nisma aktualisht ka 2.85% të votave, pamjaftueshëm për ta kaluar pragun.

Rezultatet e para mund t’i shihni këtu.


Komisioni Qendror i Zgjedhje ka publikuar rezultatet e para të zgjedhjeve të sotshme., Vetëvendosje prin e para me 40% të votave, e dyta vjen LPDK me 19% të votave dhe LPDK e treta 13.95% të votave.

Rezultatet e para mund t’i shihni këtu.

Kujtojmë se KQZ’ja pak më parë ka konfirmuar se mbi 46 për qind e votuesve kanë dalë në zgjedhje.

Vendvotimet u hapën në ora 07:00 dhe u mbyllën në ora 19:00. Qytetarët që ishin brenda qendrave të votimit u lejuan që të votojnë edhe pas orës 19:00.

Të drejtë vote në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 14 shkurtit kishin 1.794.862 qytetarë.

Në 38 komunat e Kosovës, qytetarët mundën të votojnë në 888 qendra të votimit, me 2.382 vendvotimet.

Këtë vit, KQZ-ja ka larguar nga lista e votuesve rreth 122.000 persona, të cilët kanë qenë të regjistruar vetëm me dokumente të UNMIK-ut.

Në këto zgjedhjet është thënë se do të lejohet votimi vetëm me dokumente të Kosovës. KQZ-ja po ashtu ka lejuar të votojnë edhe qytetarët, të cilët kanë pasur letërnjoftim me afat të skaduar.\express\

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *