Më shumë se 17 mijë njerëz humbën punën në Australi

Më shumë se 17,000 njerëz kanë humbur punën e tyre në universitetet australiane që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit, dhe shkurtime të mëtejshme të punës pritet këtë vit, shkruan The Guardian, trasnmeton IndeksOnline.

Humbjet e vendeve të punës barazohen me 13% të fuqisë punëtore universitare të Australisë para-Covid, dhe shefi ekzekutiv i Universiteteve Australia, Catriona Jackson, tha se më shumë shkurtime ishin “të mundshme” pasi kufiri mbeti i mbyllur.

“Të paktën 17,300 njerëz humbën punën e tyre në universitete vitin e kaluar – duke përfshirë stafin e përhershëm, si dhe personat e rastit që nuk kishin rinovuar kontratat e tyre – sipas të dhënave të fundit nga Universitetet Australia”./IndeksOnline/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *