Mjekët nuk i dhanë shpresë, përqafimi i vëllait binjak shpëton jetën e vogëlushit

Foshnja lindi parakohe dhe mjekët nuk i dhanë asnjë shpresë për të jetuar, dhe ishin thuajse të bindur se do të vd.i.ste.

Mirëpo, përqafimi i vëllait të tij binjak bëri mrekullinë, dhe ai p.ëso.i një përmirësim d.ra.ma.tik.

Nëna Hannah Zimunya beson se djali i saj Dylan shpëtoi jetën e vëllait Deiniol thjesht duke i dhënë atij një përkëdhelje pasi binjakët u ribashkuan në sp.it.al.

Djemtë, nga Wrexham, Angli  kishin lindur 15 javë më herët, por pak pasi u futën në in.ku.bato.r, gjendja e Deiniol u për.ke.qës.ua, ndërsa Dylan ishte në gjendje të qëndrueshme.

Dylan u përmirësua dhe u transferua në Ërexham, por Deiniol u pë.rke.qës.ua.

Hannah, nëna e djemve, 28-vjeçare tha se e gjithë kjo përvojë ishte e tm.err.shm.e dhe se askush nuk e kishte parashikuar lindjen kaq herët.

Dylan peshonte 900 gr ndërsa Deiniol ishte edhe më i vogël me vetëm 700 gr.

“Deiniol shpëtoi jetën e tij me një përkëdhelje. Të nesërmen gjendja e tij u pë.rke.qës.ua sërish dhe infermieret sugjeruan që ta sillnin sërish brenda in.ku.bato.rit të Deiniolit vëllain e tij. Brenda dy ditësh Deiniol arriti të përmirësohej dukshëm dhe mjekët ia hoqën plotësisht oksigjenin. Ishte vërtetë një mrekulli”, tha nëna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *