Petkoviq: Kur Kurti të bëhet sërish qytetar besnik i Serbisë, do t’ia garantojmë të gjitha të drejtat

“Kushtetuta e Republikës së Serbisë e njeh faktin e padiskutueshëm juridik ndërkombëtar se Kosova dhe Metohia është pjesë e Serbisë, dhe të vetmit që janë ftuar të merren me përmbajtjen e aktit tonë më të lartë konstituiv janë qytetarët e Serbisë”, tha sot drejtori i të ashtuqtuajturës zyrë për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq.

Ai e ka konsideruar kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje dhe kandidatin për kryeministër të Kosovës, Albin Kurti, si qytetar serb, ndërsa ka thënë se vetëm duke u identifikuar kështu, ai ka të drejtë të flasë për kushtetutën e Serbisë, transmeton Gazeta Express

“Në atë kuptim, Albin Kurti, si qytetar i Serbisë, ka autoritetin të flasë për këtë, por vetëm si person privat, sepse mendimi i tij vlen sa një votë e tij, dhe përmbajtja e Kushtetutës sonë sigurisht që nuk do të bëhet objekt i çdo bisedimi nën kujdesin e huaj”, tha Petkoviq.

Ai tha se “ajo që Kurti dhe njerëzit e tij me mendje e quajnë Kushtetuta e Kosovës është një akt i përkohshëm dhe një lloj i përkohshëm ligjor”.

“Duhet të ndryshohet urgjentisht”, theksoi Petkoviq.

“Në ditët kur po i afrohemi përvjetorit të miratimit të Kushtetutës së Sretenjes dhe Ditës së Shtetit të vendit tonë, unë i kujtoj Kurtit se Serbia po zbaton zgjidhjet më moderne dhe të përparuara kushtetuese dhe ligjore që nga viti 1835, kur ishte Kushtetuta e saj e parë e miratuar që garanton liri për të gjithë qytetarët besnikë të Serbisë. Kështu që kur ai të bëhet përsëri qytetar besnik i Serbisë, të gjitha të drejtat e pakicave personale dhe kolektive do të garantohen”, tha Petkoviq. /Express/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *