Prindër, kujdes: Mos i vini bebes shirit në kokë kur vendosni ta vini në gjumë

Shiritat zbukurues në kokën e bebes mund të jenë shumë të këndshëm, mirëpo vetëm derisa janë zgjuar

Kur t’i vini në gjumë patjetër hiqjani, transmeton Telegrafi.

Ekspertët thonë që shiritat kur t’i vini në gjumë bebet patjetër hiqjani, sepse, derisa bebja fle gjumë, mund t’i rrëshqasë nga koka dhe të pengojë frymëmarrjen.

Kjo gjë është njësoj si kur nënave u rekomandohet që të mos ia mbulojnë kokën bebes derisa është në gjumë, sepse atëherë mund të ndodhë tejngrohja e trupit, gjë që rrit rrezikun nga sindroma e vdekjes së papritur të bebes apo edhe ngufatja.

Udhëzime për gjumë të sigurt

Pediatrit thonë që ekzistojnë shumë udhëzime se si beben të sigurt ta lini të flejë gjumë, apo theksojnë që gjithmonë duhet përmbajtur këtyre dy rregullave:

– vendosni beben në shpinë kur fle gjumë

– hiqni të gjitha sendet e pa fiksuara dhe të panevojshme nga krevati (jastëkët, lodrat, batanijet).

Gjithashtu, prindërit këshillohen ta heqin nga kokat e tyre sa herë që fëmijët e tyre nuk i përcillni me sy, si p.sh. ndërsa janë në makinë, në ulësen e makinës.

Hiqni objektet e vogla

Ekspertët paralajmërojnë që fëmijët lehtë mund të gëlltisin, thithin ose përpijnë sendet sepse i vendosin në gojë në mënyrë natyrale.\telegrafi\

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *