Rreth 700 milionë euro remitenca gjatë vitit 2020

697 milionë euro remitenca ka pasur Kosova gjatë vitit 2020, njofton Insajderi.

Këto të dhëna i nxorri Banka Qëndrore e Kosovës, ku theksohet se përkundër se ishte vit i vështirë për ekonominë shkak i pandemisë, mërgata shqiptare dërgoi 11% më shumë para sesa viteve të tjera.

Pjesa më e madhe e këtyre të hyrave janë nga Zvicra dhe Gjermania.

Sipas Bankës Qëndrore, nga këto të hyra realizohet konsumi i ekonomive familjare dhe një pjesë shkojnë në investime si biznese dhe patundshmëri. /Insajderi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *