Rukola, një barishte mjaft e njohur për të gjithë ne : Ideale për personat që vuajnë nga kjo sëmundje

Çfarë përmban rukola?

Kjo perime ka shumë vitamina (A, B6, B9, C dhe K), kripëra minerale (kalcium, magnez, kalium, hekur dhe shumë fibra).

Vetitë e rukolës

Rukola përmban sulforafano dhe beta karotene, dy komponentë që luajnë një rol të rëndësishëm në parandalimin e tum. oreve. Eshtë e panevojshme të thuhet se rukola që konsumoni do t’ju ndihmojë të ndiheni më mirë, falë vetive të saj tretëse dhe pastruese.

Kjo perime e jashtezakonshme parandalon ulcerat, gastritet dhe problemet e melçisë, do t’ju lirojë nga lengjet dhe toksinat e tepërta.

Rukola stimulon oreksin, por edhe prodhimin e lëngjeve gastrike. Nëse e konsumoni atë në baza të rregullta, nuk do të keni më probleme me gazet e zorrëve, për më tepër, ju do të përmirësoni tran.zicionin e zorrëve (ka një efekt laksativ). Rukola neutralizon vir. uset dhe bak. teret.

Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, ne gjithashtu themi se rukola ka shumë pak kalori (vetëm 25 kalori për 100 g rukola). Disa njerëz thotë se rukola ka një efekt qetësues dhe ka nga ata që thonë se është afrodiziak.

Rukola stimulon metabolizmin tuaj dhe përdoret në dietat e dobësimit. Edhe ata që vuajnë nga anemia dhe veganët duhet ta konsumojnë atë në sasi të mëdha sepse kjo perime përmban shumë hekur.

Ekziston edhe rukola e eg.ër dhe rukola e kultivuar dhe të dyja janë shumë të shijshme.

Si mund të hani raketa?

Mënyra më e mirë për të shijuar këtë delikatesë është e papërpunuar, në sallatë. Ju mund ta përzierni atë me lloje të tjera të sallatës, por gjithashtu mund ta hani atë vetëm me vaj ulliri ekstra të vi. rgjër. Kripë është më mirë të mos hidhni. Ose mund të përdorni disa copa djathë parmigiano.

Edhe rukola e gatuar është e shijshme. Ama ju nuk duhet ta gatuani atë shumë për të shmangur humbjen e vlerave të saj ushqyese, vetëm një ose dy minuta dhe është gati të hahet.

Vetëm njerëzit ale. rgjikë dhe ata që marrin terapinë antikoaguluese duhet ta shmangin rukolën. Natyrisht që nuk duhet të ekzagjeroni (ekzagjerimi do të thotë më shumë se një qeskë në ditë), sepse e tepërta stimulon prodhimin e metabolitëve që irr. itojnë trupin tonë.

Edhe ata me probleme tiroide duhet të konsumojnë këtë perime me kujdes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *