SKENARI

Sjellim lajmet e fundit nga Kosova në kohë reale

Bie qarkullimi i bizneseve, ky është sektori më i goditur

Me liberalizimin e vizave vendi ka shënuar rënie të aktiviteteve ekonomike, kjo vërehet më së shumti tek sektori gastronomisë. Kjo për shkak, vizitave të ndryshme në rajon dhe Evropë që po bëjnë qytetarët e Kosovës.

Kështu, vlerësojnë njohës të ekonomisë dhe biznese, të cilët kërkojnë nga qeveria të krijojë mekanizma rregullues që fuqizojnë ato biznese dhe krijojnë qëndrueshmëri afatgjate. Ndërsa, ditë më parë në një paraqitje publike, kryeministri Albin Kurti ka thënë se ka rritje të qarkullimit të bizneseve për vitin e fundit.

Megjithatë, ky fluks i shtuar i qytetarëve që po vizitojnë vende të ndryshme jashtë Kosovës, vërehet edhe tek agjencitë turistike të cilat pohojnë se ka rritje të numrit të udhëtarëve.

Pronari i një agjencion të autobusëve në vend, Miran Fejzullahu pohon se në krahasim me vitin e kaluar është rritur numri i qytetarëve që duan të vizitojnë vende të ndryshme të rajonit e Evropës.

Sipas tij, vikendi është më i ngarkuar, për çfarë thotë se janë rreth 600 udhëtarë çdo fundjavë.

“Për një 30 për qind është rritur, kompania jonë bënë udhëtime çdo javë por pas vizave është edhe një 30 për qind që është rritur më shumë angazhimi. Ne kemi statistika, vikendeve jemi të angazhuar më shumë dhe gjatë javës më pak, kemi diku rreth 500-600 udhëtarë çdo fundjavë, vendet që vizitohen më shumë janë në periferi të Kosovës Selaniku, Sofia, Dubrovniku”, thotë Fejzullahu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *